Blijf op de hoogte van ons nieuws over digitale transformatie

Blog

19

Opgenomen in Studio Beeckestijn

In een wereld waarin digitalisering en digitale transformatie vaak door elkaar worden gebruikt, is het belangrijk om de nuances te begrijpen. Ontdek het verschil, leer over de BusinessITScan® en de Zes succesfactoren van digitale transformatie©, business en IT. Deze podcast met Bart Meerdink en Anton Dijkhuis geeft je inzicht in deze wereld, aangevuld met praktijkvoorbeelden. Bart is Managing Partner van Beeckestijn Business School, Anton is eigenaar van IT's Teamwork.

 

Digitale transformatie versus digitalisering

Digitale transformatie is wat anders dan digitalisering. Digitalisering is datgene wat je dagelijks doet automatiseren en slimme instrumenten daarvoor inzetten. Digitale transformatie is meer een containerbegrip waar je met keuzes voor je verdienmodel, processen, mensen én je platformen een toekomst uitstippelt. De ene keer heb je een relatief ouderwets proces in handen wat je gaat vernieuwen of efficiënter gaat maken. De andere keer ga je je verdienmodel op de schop gooien of andere markten aanboren. Dat raakt dan meteen de veranderdriehoek van processen, mensen en systemen. Bij dat laatste lopen de begrippen van digitalisering naar digitaal transformeren wat door elkaar. 

Luister de podcast direct op Spotify of lees meer over de podcast op de LinkedinPost van Beeckestijn. Werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Kijk 's bij de opleidingen bij Beeckestijn!

 

  • Podcast: de kern van digitale transformatie en Business IT