CEO IEX Group over de IT assessment door IT's Teamwork

 

Klantcase IT-assessment: CEO aan het woord

IEX Group: mediabedrijf met beleggersinformatie

IEX Media is een dochtermaatschappij van IEX Group, een aan de Euronext Amsterdam genoteerde vennootschap. IEX Media is een mediabedrijf dat sinds 1999 onder eigen merken financiële en beleggingscontent produceert, distribueert en exploiteert via cross mediale kanalen. De portfolio bestaat uit sites, apps, games, nieuwsbrieven, events, video, seminars en print. IEX Media bedient zowel de business-to-business als de retailmarkt en in beide segmenten is IEX Media marktleider in Nederland en België met bijna 2 miljoen unieke bezoekers per maand.

Sinds de oprichting in 1999 is IEX Media uitgegroeid tot een van de meest gebruikte informatiebronnen van beleggend Nederland. IEX Media is een innovatief cross mediaal bedrijf met een breed portfolio aan titels. Met onze merken bereiken we meer dan 2 miljoen unieke particuliere beleggers in Nederland en België. Mark Termeer is CEO bij IEX Group, en onder andere verantwoordelijk voor IT.

 

 
 
 

De ruggengraat van IEX: CSI

Mark vertelt: “Ons Abonnementen- en publicatiesysteem CSI is de ruggengraat van IEX: sinds onze oprichting ontwikkelen we er met een eigen kundig ontwikkelaarsteam aan verder. Alle abonnementen, beleggingsartikelen en koersdata worden erin aangemaakt en beheerd. Je kunt je voorstellen dat we in 24 jaar heel veel functionaliteit en data hebben opgebouwd. Dit is echt goud waard voor ons bedrijf.”

Aanleiding voor IT assessment

Mark vertelt over de aanleiding voor de IT-assessment: “De samenwerking met onze IT-collega’s loopt al lang en is heel plezierig – dat is veel waard. Omdat ik als CEO nog niet zo heel lang in deze functie ben, wilde ik graag onafhankelijk en kundig inzicht krijgen in de status van CSI: de IT-ontwikkelingen staan zeker niet stil, dus inzicht krijgen in aandachtspunten, kansen en risico’s is nuttig.”

“Wat ons betreft wilden we dat niet ‘hoog over’, maar met echte kenners die het IT-vak snappen en met begrip en respect voor onze collega’s zo’n assessment praktisch aanpakken”.

Aanpak van de assessment

In de periode mei t/m augustus voerden we diverse gesprekken met de consultant, onze architect en mijzelf om kaders te schetsen, focus te bepalen en informatie uit te wisselen.

Mark: “In de loop der jaren hebben we veel functionaliteit ontwikkeld. Met een zeer senior architect/ontwikkelaar van Superska - uit het netwerk van IT’s Teamwork - heeft onze eigen architect/ontwikkelaar de ontwikkelomgeving en de architectuur tot in de diepte doorgenomen.  

In de gesprekken is met begrip voor de praktijk, op heel praktische wijze gereflecteerd op onze architectuur, programmeeraanpak, etc. Dit ging heel respectvol: we werken inmiddels al 20 jaar aan dit platform, dus het is heel makkelijk om als buitenstaander ‘kort door de bocht-opmerkingen’ te maken.”

Resultaat

"Inhoudelijk heb ik nu samen met onze IT-collega’s helder inzicht in de verbeterpunten, en daar zitten we ook echt over op 1 lijn. We hebben dus hetzelfde vertrekpunt en dat is prettig: we weten samen aan welke technische en functionele prioriteiten we gaan werken.

Dat betekent ook dat we IT de ruimte en tijd gaan geven om maatregelen door te voeren, en het betekent dat IT weet dat we hen daarop gaan aanspreken en aansturen."

Samenvattend

Mark blikt tevreden terug: "Net als veel andere directies, staat onze directie wat verder af van de techniek. Dankzij deze assessment hebben we beter inhoudelijk begrip en grip, en er is beter onderling begrip van de keuzes en de prioriteiten.

Ik kan iedere organisatie zo’n periodieke assessment aanraden!" 

 

Meer informatie? 

 

Voor meer informatie kan je contact met ons opnemen. Desgewenst is een persoonlijke verdieping met één van onze adviseurs mogelijk. Ook kan IT’s Teamwork je in contact brengen met een gespecialiseerde partner.

 

Neem contact op