Blijf op de hoogte van ons nieuws over digitale transformatie

Blog

29

Terberg startte in 2020 met de implementatie van een nieuw erp-systeem bij een vestiging in Hamburg. Dit verliep niet naar wens en er werd een pas op de plaats gemaakt. De producent van distributietrucks, heftrucks en vuilniswagens stelde de uitrol bij andere Terberg-bedrijven uit. Om tot een succesvol bedrijfsbreed erp-systeem te komen, moesten eerst de aanpak en processen op de schop, vertelt it-manager Marco de Hair in dit artikel in Computable.

 

 

Terberg heeft vestigingen in veertien landen, meer dan drieduizend medewerkers, 32 werkmaatschappijen en een erp-landschap dat mede door overnames uit zeven verschillende systemen bestaat. Het bedrijf wil standaardiseren op Dynamics 365 van Microsoft, maar dat is een flinke uitdaging. Zeker ook doordat er nog een hoop legacy-systemen draaien, waaronder maatwerkpakket LIST (Logistiek Informatie Systeem Terberg), Baan ERP in Spanje en Avanti in Engeland.

IT's Teamwork mocht Terberg adviseren bij het harmonisatievraagstuk: hoe gaan we echt de bedrijfsmatige kansen benutten, door nauwer met elkaar samen te werken? Lees het artikel dat Computable hierover publiceerde.

Wil je in jouw organisatie ook succesvollere samenwerking creëren tussen de verschillende afdelingen? Kijk eens bij onze workshops of neem vrijblijvend contact met ons op!

 

 

[Lees verder]

  • Klantcase: IT-manager over ERP-migratie bij Terberg: "Dit is Geen IT Project"